T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / MERAM - Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

TARİHÇE

         Şükrü DORUK Konya'nın tanınmış kereste tüccarlarından, olup "Doruğun Şükrü" olarak tanınırdı; Vefat edeli yarım asrı aşkın zaman geçmesine rağmen hala unutulmadı. 1878 yılında, Konya'nın Topraklık semtinde doğmuştur, 1949 yılında vefat etmiştir. Larende Caddesi'nde kereste tüccarlığı yaparak geçimini temin ediyordu. Konya da herkes tarafından bilinen, sözü dinlenen zenginlerindendi. Çocuğu olmadığından on kimsesiz çocuğu evlat edindi, büyüttü, evlendirdi; "Baba hediyesi" olarak gayrimenkuller verdi.

         Kapı Camii civarında bulunan tarihi "Başaralı Çarşısı'nın sahibiydi. Üçler mezarlığının arsasını satın alıp Mezarlık olarak kullanılmasını sağlamıştır. Numune Hastanesi'nin masraflarını karşılamak için ve içme suyu çeşmelerin yaşaması için dükkânlar bağışlamıştır. Konya Lisesi'nin bahçesinde, hastalanan öğrenciler için "Konya Lisesi Revirini yaptırdı. Revir çok uzun yıllar öğrencilere sağlık hizmetleri verdi.

         Şükrü DORUK 1947 yılında o zamanlar, Meram son durakta kendi adını taşıyan Şükrü Doruk İlkokulu'nu yaptırdı. Daha sonra bu okul İlköğretime dönüşerek 2008 yılında (şimdiki yerine) Kürden mahallesine taşındı. Okul 2013 yılında İlköğretim bölümü sona erdirilerek Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmüştür. 2019 Yılında Mahalle birleştirmesi sonucu binamızın bulunduğu yer Yaka Mahallesinde kalmıştır.

         Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2018/2019 ÖğretimYılında Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan Proje okulu olmuştur. Sınavla Öğrenci alan okulumuzda Bilgisayar laboratuvarından, Fen bilimleri laboratuvarına, Kütüphanesinden, Tasarım Beceri atölyesine kadar birçok imkân bulunmaktadır. Konya'nın en müstesna semtlerinden birisinde, seçkin kadrosuyla Kız öğrencilerimizi geleceğe hazırlamaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.11.2022 - Güncelleme: 22.11.2022 11:09 - Görüntülenme: 230
  Beğen | 0  kişi beğendi